Hakan Şükür, transferle ve geçen yıl kazanılan özgüvenle bu yıl da başarılı olacaklarını söyledi.
Antalya’da, kızları Zeynep ve Buse ile birlikte tatil yapan Hakan Şükür, Galatasaray’a ilişkin görüşlerini dile getirdi. Galatasaray’ın az ve öz transfer yapacağına dikkati çeken Hakan Şükür, "Nokta transferler çok önemli. İhtiyacımız olan bölgeler var. Birkaç transferle gelecek yıl da başarılı olacağız. İnanmış, çok karakterli bir kadromuz var. Bu sene de böyle olacağını ümit ediyoruz ama bu yıl çok farklı kulvarlar var. Zor bir dönemden geçeceğiz. İnşallah üstesinden geliriz" diye konuştu.
Forvetimiz Kaliteli
Galatasaray’ın forvet sıkıntısı olmadığını belirten Şükür, şöyle devam etti: "Forvetimiz çok kaliteli. Özgürcan’ı da katarsanız 5 forvetimiz var. Galatasaray’a forvetten ziyade forveti besleyecek oyuncular alınacak. Çok geniş yelpazeli bir mücadeleye gireceğiz. Avrupa Kupası, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası... Kadronun kalabalık olmasında fayda var. Orta saha ve defansa güzel transferler olursa başarılı oluruz."
"Bu Yıl Lig Çetin Geçecek"
Rakiplerinin yapmayı planladığı büyük transferlerin, biraz şova dönük olduğunu iddia eden Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbol, ekip ruhu ile oynanır. Bunu sağlamak zorundasınız.
Fenerbahçe geçen yıl istihdam takımıydı, çok basit hatalar yaptı. Bu bizim işimize yaradı. Biz de çok samimi, çok güzel mücadele ettik.
Şampiyon olduk. Büyük transferler tanıtım açısından önemli. İnşallah kaliteli bir lig geçer. Keza Beşiktaş da böyle transferler yapacak.
Trabzonspor da öyle. Kayserispor geçen yıl iyi bir performans yakaladı. Bu yıl da bunu bırakmayacak. Düşmemeye oynayan takımların bundan ders alacağını da düşünürsek bu yıl lig çok çetin geçecek." Şükür, Yıldıray Baştürk’ün Galatasaray’a gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Yıldıray’ın Avrupa’da oynamak istediğini, Galatasaray’a gelecek diye bir şeyin söz konusu olmadığını, Yıldıray’ın Avrupa’da kendi takımında futboluna devam etmek istediğini belirtti.
"Sergen Finansal Düşünmüş Olabilir"
Sergen’in Şekerspor’a transferi ile ilgili de konuşan Şükür, "Şekerspor’a giden Sergen biraz finansal düşünmüş olabilir. Sergen’in son dönemleri. Beşiktaş’tan da ayrıldı. Çok kaliteli, çok sevdiğim, düzgün bir insan. Çok beraberliğim oldu. İnşallah Allah mahcup etmez ve orada da başarılı olur. Kendini verdiği zaman Avrupa’nın her takımında oynayabilecek bir futbol yeteneği var. İnşallah hem oynayacağı takıma hem de Türk futboluna yararlı işler yapar" diye konuştu.
"Milli Takımın Gençleştirilmesi Çok İyi"
Fatih Terim’in milli takımı gençleştirme çalışmalarının çok önemli olduğuna da değinen Hakan Şükür, şöyle konuştu: "Milli takımın gençleştirmesi inanılmaz derecede ölçülü yapılmalı. Terim bu işi iyi bilenlerden. Nasıl ki bizleri altlardan bulup yetiştirdiyse yine aynı jenerasyonu yakalamaya çalışıyor.
İhtiyaç duyulduğu zaman bizler de gidebiliriz. Milli takımda çok kaliteli çok değerli arkadaşlar var. Önemli olan istikrarı sağlamak.
Milli takım çok önemli bir değer. Layık olmak önemli. Ben bu arkadaşların bu işin üstesinden geleceğini düşünüyorum. Biraz sabır... Bizim ismimizin biraz daha geride kalması lazım. Buna biraz daha dikkat edip o baskıyı gençlerin üzerine vermemek lazım. Bizler de zaman zaman oynamaya çalışırız ama büyüklerimizin yaptığı güzel şeyler.
Milli Takım’ın Dünya Kupası’na gidememesi üzüntü verici. Dünya Kupası’nda Brezilya favori. Her mevkide çok kaliteli elemanları var. Gençleştirme çalışması yapan Hollanda’nın da başarılı olacağını sanıyorum."
"Antalyalı Sayılırım"
Antalyaspor’un lige çıkışına en çok sevinenlerden birinin de kendisi olduğunu vurgulayan Hakan Şükür, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü ben yarı Antalyalı sayılırım. Burada oturmayı düşünüyorum. Antalya’yı da seviyorum. Antalyaspor lige renk katacaktır. Hem iklimsel hem bölge olarak hakikaten çok güzel. Birinci Lig’de olmayı hak eden bir takım. Beni yetiştiren Yılmaz Vural’ın Antalyaspor’u lige çıkarması beni çok mutlu etti. Tebrik ediyorum. İnşallah ligde de önemli şeyler yapar. Bu yıl benim yılım diyebilirim."
355